projecten

woev-team

De groepen Werken & Ontmoeten, Preventie & Zorg en Pop-up hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan nu samen verder onder de (voorlopige) projectnaam WOEV.

Kernteam WOEV:
Ron van Vark, Mirjam Meulemans,
Eric de Haan en Anneke Huisen

Nieuwsgierig waar WOEV voor staat, lees hier dan de pitch van de initiatiefnemers.

Zouden er weer nieuwe boeken in Bieb zijn?
Dan loop ik ook even langs de ‘huiskamer’ om te kijken wat het maandprogramma is, wat voor interessante workshops en lezingen zullen er deze keer weer tussen zitten? Misschien wip ik even binnen bij die binnenhuisarchitect en tuinontwerper, dat gratis inloopspreekuur is een mooi initiatief en mijn woonkamer kan wel een update gebruiken…!
Is dat leuke, tijdelijke winkeltje met die mooie kleding er nog, daar hing vorige week die schitterende jurk. Als ik tijd over heb dan kan ik misschien ook nog verjaardagspresentje scoren voor Monique in dat leuke kadowinkeltje.
Toch lekker dat ik vanmiddag met Joke afgesproken heb voor een relaxte lunch bij Annie’s Place, ik neem denk ik weer zo’n overheerlijk broodje met zo’n gezond sapje. Het water loopt me nu al in de mond! Even lekker ‘chillen’.
Bij Marion ga ik binnenkort een kadocheque bestellen voor een schilderworkshop, altijd leuk om iemand cadeau te doen.
Kortom: het is elke keer als je hier komt goed opletten, er is zoveel te beleven en elke keer is er wel weer wat nieuws. En al dat moois is onder één dak in ons eigen Vinkeveen…


Wat:
Werken, Ontmoeten, Ervaren en Verbinden: dat wordt de invulling van de benedenverdieping van het voormalige zusterhuis van Maria-Oord die de projectgroep WOEV voor ogen heeft. Een aantal ‘vaste’ belevingen zoals een schilderatelier, een bibliotheek, een lunchroom, ZZP werkplekken met daarnaast een steeds veranderend aanbod van tijdelijke winkeltjes (cadeau, kleding, seizoengebonden etc) en activiteiten.

Ook komt er een centrale ruimte, een soort huiskamer, waar diverse bijeenkomsten en workshops gegeven kunnen worden. Denk hier bijvoorbeeld aan lezingen, schrijfcursussen, preventiebijeenkomsten voor jongeren en ouderen, buurtkamer, breicafé, Repaircafé, verhalenvertelavonden, bridgewedstrijden etc. Ook voor (zorg)preventie, jeugd en ouderen is er aandacht, denk bijvoorbeeld o.a. aan logopedie, voedingsadvies, zorgadvies etc.

Waarom:
Door middel van dit project wil projectgroep WOEV:

  • mensen (meer) samenbrengen (multi-locatie zijn waar iedereen kan meedoen)
  • mensen meer (samen) laten ondernemen (alle leeftijdsgroepen erbij betrekken)
  • ruimte geven om netwerken op te bouwen of te verstevigen
  • mensen hun talenten (verder) laten ontplooien (ook voor hen die verder van het ‘normale’ werkproces afstaan)
  • kennis en ervaring delen met en door anderen (verbinding tussen jeugd en ouderen)
  • saamhorigheid verstevigen (samen dingen bedenken, ondernemen en uitvoeren)

Samengevat: Werken, Ontmoeten, Ervaren, Verbinden

woev-1Overleg projectgroep woev-2Ruimten (wit = beschikbaar) woev-3Idee winkelruimte

Hoe verder:
In de komende maanden wordt een plan uitgewerkt hoe we de ruimte kunnen gaan invullen. Tegelijkertijd gaan we geïnteresseerden zoeken die graag iets willen gaan ondernemen in deze ruimtes. We gaan dus druk aan de slag.
Iedereen die mee wil denken, ideeën aan wil dragen, ruimten wil gaan huren, etc. is hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd te reageren en contact met ons op te nemen!

Projectgroep WOEV

Benieuwd naar de meest recente opzet voor wat betreft de invulling van de begane grond van Maria-Oord? Klik hier.


youtube-ico Ben je ook nieuwsgierig naar de ruimte waar al deze mooie ideeën uiteindelijk een plekje krijgen, kijk dan naar ons filmpje van de begane grond Maria-Oord.


info@druktevanbelang.org | © Pioniers Maatschappelijke Vraagstukken | website: ontwerperik